Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mörkret bär stjärnornas ljus

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Carl kunde inte glömma den ångestladdade blicken han fått från flickan och det fula såret i pojkens huvud. Även fast han visste att det var farligt och därmed inte alls särskilt smart, så var han tvungen att försöka hjälpa dem. Dessutom var det spännande, och kanske viktigt. Att göra nåt som var spännande och viktigt var mycket roligare än att göra nåt som bara var smart.

Han tog på sig skorna, plockade med sig bilnycklarna och gick ut i den afrikanska natten. Under den försenade bröllopsresan till Sydafrika besöker Carl och Felicia barncentret "Give a child a family", och han får en ingivelse att han ska hjälpa dem med tekniken.

Ett halvår senare är han tillbaka, men det tar emot att åka, för hösten kom inte bara med långa bistra nätter, utan även med ett mörker som tog ett hårt kallt grepp om hjärtat. Felicia stannar hemma med Miriam som sällskap, medan Carls barndomsvän Charlie följer med till Sydafrika, där han kommer att överraska både sig själv och Carl med att ta steg mot en väg som ingen av dem anat.

Pastor Tomas Wallengren är gift med Carina och har två tonårsbarn. Förutom sitt arbete som pastor reser han också mycket och berättar om sina böcker och om sin resa till Jesus samt predikar. "Mörkret bär stjärnornas ljus" är hans tredje bok. 2011 jobbade han i Enköping och gjorde då en resa till Kalifornien, på samma vis som karaktären Natanael i den första boken gör. Under den resan föddes fröet till böckerna om Carl och Felicia ...
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

336

Språk