Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En evig sömn

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vågorna slår mot bryggan nedanför slottet. En ensam orm ringlar förbi ett cigarettpaket med texten: rökning dödar, och vidare in bland stenarna i muren. Under gårdagskvällen trängdes skålande ungdomar på slottsgården. Nu är platsen folktom, bortsett från kvinnan som ligger intrasslad i rosenbuskarna och vars prinsesskrona skimrar lockande i sommarsolen.

Sommarturisterna har börjat anlända till den gamla badorten, men för Vera Jansson är återkomsten till hemorten inget nöje, och hon har ännu inte lyckats sälja sitt barndomshem.

Dessutom har hennes senaste framgångar vunnit revisionsbyrån hon arbetar för flera nya klienter i trakten. För att undvika semester åtar hon sig granskningen av ett av företagen i Trosa: en nystartad men snabbt växande dejtingsajt. Uppdraget ser ut att bli enkelt, men så omkullkastas allt när en ung kvinna, efter ett studentfirande vid Tullgarns slott, hittas medvetslös. Kort senare uppdagas det att sajten Vera granskar innehåller flera tvivelaktiga profiler och att evig kärlek kan stå personen som söker den dyrt.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

235

Språk