Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ödesmark

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Fler av gårdarna är övergivna, lämnade åt ett långsamt förfall, men i ett av husen bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. De utgör en udda familj.

Liv känner grannarnas blickar, på samma sätt som kunderna tycks stirra när hon jobbar kvällsskift på bensinmacken. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa, vad som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Norrbotten.

Människor pratar om Vidars förmögenhet, hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer, och vilket lätt villebråd familjen är...

Stina Jackson återkommer efter det enorma genombrottet med debutboken Silvervägen med en lika tät som berörande berättelse om människors bundenhet till en plats och till varandra. Om hur våldsamt starka banden kan vara - och hur svårt det är att bryta mönster.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

346

Förlag

Språk