Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Längtans latituder

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Längtans latituder är en svepande litterär debut som följer flera sammanvävda livsöden, över land och genom tid, på den indiska halvön.

Vi får följa en vetenskapsman som studerar träd och en klärvoajant som talar med dem. En mor som kämpar för att fria sin revolutionära son, åldrande älskare, en yeti som söker mänsklig kontakt, en sköldpadda som upplever mirakulösa förvandlingar och spöket av en avdunstad ocean, lika rastlös som kontinenterna. Alla sammanbundna av en gränslös livsvision.

Med sitt vackra målande språk och sin skarpsynthet erbjuder Längtans latituder en svindlande vy över mänskligheten: vår skönhet och brutalitet, vår kapacitet till att skada och älska varandra och vår mystiska och nästan andliga relation till naturen.

Shubhangi Swarup tilldelades 2012 års Charles Pick Fellowship for Creative Writing vid University of East Anglia. Hon jobbar till vardags som journalist och bor i Mumbai, Indien. Längtans latituder är hennes första roman.

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

334

Språk

Första publikation

ja

Språk