Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Min bror heter Jessica

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Sam har alltid sett upp till sin storebror, Jason. Till skillnad från Sam så är Jason populär, fantastiskt duktig på fotboll och tjejerna flockas runt honom.

Men en kväll samlar Jason ihop sin familj för att berätta om något som han har burit inom sig under en lång tid. En hemlighet som drar isär familjen och skapar enorma sprickor.

Föräldrarna vill inte att Jason ska prata om det, de menar att det bara är en fas, och Sam förstår det helt enkelt inte. Hur ska Sam hantera att Jason säger att han inte är hans bror, utan att han egentligen är hans syster?

Min bror heter Jessica är en berättelse om att hitta sig själv, könsidentitet och omvärldens oförståelse. Det är en bok om sorg och ensamhet men även om kärleken mellan två syskon, som älskar varandra alldeles oavsett.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

204

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk