Alltid hejdå

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Alltid hejdå är Alma Thörns enastående debutroman om skilsmässobarn i två generationer.
Genom vackra blyertsteckningar och realistisk dialog skildrar hon den sorg, det vemod och den ambivalens som uppstår vid en skilsmässa.

Alma längtar hem redan innan hon har farit. Hemma i Umeå finns mamma Johanna och bästa vännen, i Bohuslän finns pappa och en överväldigande hemlängtan.

Samtidigt, fast nästan 30 år tidigare, går Johanna runt i Malmberget. Hon vill vara överallt utom hemma hos sina bråkande frånskilda föräldrar.

Alltid Hejdå är en helt enastående debutroman om skilsmässobarn i två generationer. Alma Thörn är född 1992. Som serietecknare briljerar hon i att teckna ansiktsuttryck och skapa känslig och trovärdig dialog. Hon är utbildad vid Umeå Konstskola och Serieskolan i Malmö och ägnar sig utöver tecknade serier även åt måleriskt broderi.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

317

Förlag

Språk