Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rolf

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Rolf Borgman är Komvuxvikarie, snart 60 år och bor ovanför Safiren Livs. Inatt har han dödat en flicka. Nu väntar han på polisen som ska komma och förlösa honom från hans brott. Och från hans ensamhet.

Nuckan hyllades för sin skarpa och ärliga undersökning av den stigmatiserade kvinnliga ensamheten. I Rolf tecknar Malin Lindroth ett porträtt av en man som skulle kunna kallas en manlig nucka. Men där nuckorna sväljer samhällets hån låter Rolf Borgman ilskan växa inom sig. Har inte han också förtjänat ömhet och kärlek? Och varför skulle den inte kunna komma från en ung, vacker kvinna?

Rolf är en mörk och underhållande roman med blinkningar till Dostojevskij, film noir och Fight Club. Men framför allt är det en syskonbok till Nuckan - vad händer egentligen med de män som hamnar utanför den snäva parnormen?

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

160

Förlag

Språk