Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nollpunkt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Första delen i Blix & Ramm serien. Sonja Nordstrøm dyker aldrig upp på lanseringen av sin kontroversiella självbiografi. Samma dag söker kändisbloggaren Emma Ramm upp Nordstrøms hem, men dörren står olåst och där inne syns tecken på kamp. På teven sitter en nummerlapp fasttejpad, med Nummer 1.

Polisutredaren Alexander Blix avlossade skottet som dödade pappan till en flicka under ett gisslandrama 19 år tidigare, från vilket han fortfarande bär emotionella ärr.

Blix tilldelas rollen att leda undersökningen kring det mystiska försvinnandet och omständigheterna tvingar Ramm och Blix att samarbeta. De är på olika sätt fast beslutna om att stoppa en skoningslös mördare. En mördare vars lek precis verkar ha börjat.

Nollpunkt är den första roman Jørn Lier Horst och Thomas Enger skrivit tillsammans och är den första delen i en spänningsserie som kombinerar det bästa av båda författarskap.

Jørn Lier Horst, f. 1970, och Thomas Enger, f. 1973, är de internationellt bästsäljande författarna bakom William Wisting och Henning Juul serierna. Jørn Lier Horst nådde internationell framgång med serien om William Wisting. Som före detta utredare inom den norska polisen genomsyras Horsts arbete av en enastående realism, spänning och hög trovärdighet. Hittills har Horst skrivit kriminalromanserier både för vuxna och barn.

Thomas Enger, tidigare journalist och numera författare, står bakom den internationellt hyllade och bästsäljande Henning Juul serien. Engers författarskap kännetecknas av snabb intrig och en auktoritär berättarröst tillsammans med viktiga samhällsbudskap.

Ämnen och teman

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

397

Språk

Översättare

Muu tekijä