Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fågeltribunalen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

TV-programledaren Allis Hagtorn lämnar sin partner och sitt jobb för att gå i frivillig exil i ett ensligt hus beläget vid en isolerad fjord. Men hennes nya jobb som hushållerska och trädgårdsmästare är inte vad det ser ut att vara, och hennes tystlåtne, vresige arbetsgivare, 44-årige Sigurd Bagge, är inte heller den hon hade förväntat sig.

Medan de väntar på att hans hustru ska återvända från en resa utvecklas deras tysta, obekväma möten till en isande, besatt relation -och det blir uppenbart att ett försök till gottgörelse för det förflutnas synder inte är tillräckligt.

Fågeltribunalen är en intensiv, mycket skickligt berättad thriller med en oförglömlig dramatisk, chockerande final.

AGNES RAVATN är en norsk författare, född i Ølen, Rogaland. Fågeltribunalen, som gjort succé både i Norge och internationellt, är den första av hennes böcker som kommer ut på svenska.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

189

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja