Jinko och det finurliga fröet

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Haren Jinko pysslar med något vid skogbrynet. – Vad håller du på med? frågar björnen Tito. Jinko visar ett litet frö i sin tass. – Det här ska jag plantera. Det kommer att växa och bli en morot, säger han stolt. – Det där tror jag inte alls på, säger kameleonten Joji från sitt träd. – En morot av den där lilla pricken! Du skämtar.

Jinko har fått tag på ett spännande frö. Han sätter fröet i jorden men det händer ingenting. Alla djur i skogen har en åsikt om Jinkos odlingsprojekt. Ska det bli någonting av det här? Den lilla musen Prilla erbjuder sig att gödsla, men det går ändå olidligt långsamt och Jinkos vänner börjar ge upp hoppet. Men Jinko fortsätter att vänta. En dag bestämmer han sig för att dra i blasten men neeeeeej!!!! Det finns ingen morot! Vart har den tagit vägen?

Jinko och det finurliga fröet är en viktig liten bok om att tro på sig själv. Läsaren får grundläggande kunskap om att så ett frö och lär sig samtidigt nya spännande ord. I Christel Rönns illustrationer finns alla känslor representerade.

Jinko och hans vänner är glada, hoppfulla, spydiga, arga och olyckliga. Roliga detaljer får både barn och vuxna att le. Och naturligtvis löser sig mysteriet med morotens mystiska försvinnande till slut.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

24

Språk

Lisätietoja

På omslaget och titelsidan även: Alla djuren i skogen.