Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Berlin transit

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ulf Peter Hallbergs nya roman "Berlin Transit. De oavslutade" är en lustfylld lek med identiteter, fylld av historiska detaljer och kunskapsrika perspektiv, där de olika gestalterna ur ett samtida perspektiv i Paris blickar tillbaka på Väst- och Östberlin under 1980-talet och fram till murens fall 1989.

Det är en roman med en ungdomlig blick, i vilken studenter på Sorbonne konfronterar de båda gestalterna Harry och Truls med sina historiska frågor och livsproblem.

I bakgrunden finns historien om den delade staden och den svartvita världen, Anna Blume och kärleken. En roman om ett epokskifte som förändrade världen och sina huvudpersoner.

Ulf Peter Hallberg är född i Malmö, men bor i Berlin sedan 1983. Han har gett ut en rad romaner, och är utgiven på sex språk. Hallberg tilldelades 2018 Kellgrenpriset av Svenska Akademien.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

det oavslutade : roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

198

Språk