Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vab och semlor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst för vuxna.

Nora har precis flyttat till Sverige med sin man Emil, och hon går på SFI (Svenska För Invandrare) för att lära sig svenska. På fredag har hon ett stort prov som hon behöver plugga till. Hennes man Emil har fullt upp på bageriet, alla vill köpa semlor.

Mitt i vardagsstressen blir deras son sjuk. Vem ska vabba? Båda har så mycket att göra! Det blir en hektisk vecka för familjen på Storgatan 12, men den avslutas med fredagsmys - precis som barnen vill.

Serien om familjen på Storgatan handlar om en helt vanlig familj i Sverige i dag. Nora är från Marocko och Emil från Sverige. De träffades i Paris och gifte sig. Barnen Kenza och Adam är födda där och talar både franska och svenska.

Nu har familjen flyttat till Sverige och bor i en lägenhet med tre rum och kök på storgatan 12 i Alöv. Böckerna tar upp vardagsnära händelser och har mycket igenkänning som skapar identifikation. Här finns familjeliv, traditioner, kulturkrockar och relationer.

Böckerna är mycket lättlästa. Både språk och innehåll är anpassat för dem som behöver träna sitt språk och läsförståelse.

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

23

Språk