Den banala ondskan har ni åter missförstått

Typ

pjäser, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hanna Arendts tio prövningar : drama -- Den banala ondskan har ni åter missförstått : essä.
Hannah Arendts prövningar. Jag överger ingen för att han tänker fel, säger Hannah i Kenneth Hermeles nyskrivna pjäs Hannah Arendts tio prövningar.

Här framträder Arendt i helfigur: nydanande, klassiskt bildad, radikal, vänkär, skämtsam, sarkastisk. De egenskaper som gjorde henne till en av nittonhundratalets mest inflytelserika tänkare och en originell politisk teoretiker. Arendt fick många vänner och många fiender, mycket på grund av det begrepp som skulle sprida hennes namn över världen: den banala ondskan . Var detta uttryck välfunnet eller ett hugskott som slog fel?

Om detta resonerar Kenneth Hermele i bokens avslutande essä.Kenneth Hermele är ekonom och författare. Efter ett tjugotal skrifter om internationell ekonomi debuterade han 2018 med den Augustprisnominerade berättelsen En shtetl i Stockholm. Hannah Arendts tio prövningar är hans första dramatiska text.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

drama, essä

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

139

Förlag

Språk