Ögon i mörkret

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Mamma har sagt att livet blir lättare när jag blir äldre, nu är det bara några dagar kvar, snart är jag tio. Hjärnan på en pojke är ännu inte fullt utvecklad, men det man inte har ett hum om i min ålder, lär man aldrig till fullo förstå.

Anders Larssons förra bok, Ett barns memoarer, slutade med en stadsbrand och ett uppbrott. Den nya boken, Ögon i mörkret, tar vid ungefär där, i en ny stad, nytt årtionde och i en ny verklighet. Barnets magiska värld har övergått i en ung mans upplevelser.

Novellerna utspelar sig från sextiotalet fram till nutid, ofta i eller med utgångspunkt från en liten stad i Sverige, ibland på avstånd någonstans i världen.

Anders Larsson är född i Småland, men har bott i Finland i över 30 år. Han är skådespelare och författare och har även arbetat som dramaturg och regissör.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

noveller

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

176

Språk