Autofiktiv dikt av Heidi von Wright

Typ

diktsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag ser en bild på min syster och tror att jag ser mig själv. Jag hör hennes röst och tror att den är min. Bilden av mig smälter samman med bilden av henne. Hennes röst är också min. Mina ögon är min brors. Våra tankar är våra egna men de har rasslat genom generationer i generationer. Det finns olika slag av minnen: egna personliga minnen, släktens minnen, konstruerade minnen, föreställningar och rena rama påhitt. Berättelserna är viktiga, fiktionen gör det lättare att minnas.

Heidi von Wright har skrivit ett slags släktkrönika, hon har gjort nedslag i den lilla stump av familje- och världshistoria som utgör de senaste drygt hundra åren.

Heidi von Wright debuterade 2003 med den uppmärksammade diktsamlingen skör och spräcklig och har därefter gett ut sju diktsamlingar. von Wright är också kulturskribent, illustratör och utbildar sig för tillfället till guldsmed.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

93

Språk