Ninna och dumma mamma

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

När man har jullov kan man hälsa på en kompis. Helst en som har en valp. Den heter Gulllis. Jag vill också ha en valp, ropar man och min ska heta Bullis! Och så vill jag ha en likadan mössa som Ester och marshmallows och varm choklad!

Tyvärr är Ninnas mamma både arg och dum. Mammas mobil bara ringer hela tiden och hon hinner inte lyssna på Ninnas tankar om rymden. Sen säger hon definitivt nej till att skaffa hund. Och skärp dej, sluta vicka på stolen.

Ibland skäller vuxna fast de egentligen är arga på sig själva. Det är inte okej. Det enda barn kan göra då är att skrika dumma mamma och slänga sig på marken och längta efter en kram. Och en hund.

När sen den allra viktigaste dagen kommer, Ninnas födelsedag, blir det inte som Ninna tänkt sig, det blir bättre fast på ett helt annat sätt än hon trott.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

25

Språk