Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Likblomman

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Prisbelönad spänning från Danmarks nya deckardrottning!

Journalisten Heloise Kaldan är mitt i en mardröm. En av hennes källor har avslöjats som en lögnare och det råder fullständigt kaos på tidningens redaktion, där man desperat försöker rensa upp skandalen. Så när hon en dag får ett brev från den förrymda mörderskan Anna Kiel, efterlyst för mordet på en ung advokat tre år tidigare, ser hon det som sin räddning.

Heloise börjar gräva i det gamla fallet, men när en av hennes kollegor mördas tvingas hon inse att hon kanske tagit sig vatten över huvudet. Mitt i detta kastas hon ihop med polismannen Erik Schäfer, som även han egenhändigt utreder Anna Kiels fall, och frågorna hopar sig.

Vad är det egentligen som händer? Har Anna Kiel slagit till igen, eller finns det mer än en mördare? Varför leder alla spår i fallet plötsligt till Heloise? Är hennes eget liv i fara?

Likblomman är en berättelse om hämnd, rättvisa och förlåtelse och den första boken i en spännande ny kriminalserie om Heloise Kaldan och Erik Schäfer.

Anne Mette Hancock är född i Gråsten, Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor i dag i Köpenhamn med sin man och två barn.

Hennes första bok, Likblomman, vann Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till årets danska författare.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

301

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första delen i serien om Heloise Kaldan och Erik Schäfer.

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk