Mumindalen blir en djungel

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Muminmamma vet att fröer är till för att bli sådda. Så när Lilla My hittar en låda med tropiska fröer sår hon förstås ut hela lådan.

Det borde hon inte ha gjort. För morgonen därpå har hela Mumindalen förvandlat till en jättestor djungel. Muminpappan letar genast fram sin tropikhjälm och vill ge sig ut på safari. Mumintrollet hittar sin inre Tarzan och försöker svinga sig från lian till lian. Muminmamman myser för att sovrummet har förvandlats till en fruktträdgård.

När Stinky släpper loss tigrar, ormar och andra vilda djur ur djurparken blir djungelkaoset mycket värre. Inte nog med att Muminfamiljen måste fly för de vilda djuren - de måste också fly för djurfångare som tycker att Mumintrollen är flodhästar som rymt från zoo precis som alla de andra förbaskade djuren...

Tove Janssons älskade, klassiska Muminserier ges ut för första gånge i färg på svenska, en berättelse i taget - en fröjd för alla barn upp till 99 år. Och yngre.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

36

Förlag

Språk

Lisätietoja

Publicerad första gången 1956 i The Evening News, London.