Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jerusalem 2

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. Selma Lagerlöfs roman Jerusalem handlar om de rika Ingmarssönerna i Dalarna i slutet av 1800-talet. Ingemarssönerna är storbönder, de äger traktens största gård och är vana att bestämma. Släkten har många fiender och Ingmarssönerna och deras familjer drabbas ofta av olyckor och grym död. Flera i släkten går med i en väckelserörelse och utvandrar tillsammans med andra bondfamiljer till det heliga landet Jerusalem.

De vill gå i Jesus fotspår och vänta på hans återkomst till jorden. På plats i Jerusalem lever de och arbetar i en amerikansk koloni som hjälper sjuka och fattiga. Men det är stränga regler som gäller i kolonin. Familjerna från Dalarna lever skilda liv, män och kvinnor för sig. I början trivs de med det nya livet. Men hemska händelser får många att undra om det var rätt att lämna Sverige.

Jerusalem bygger på verkliga händelser i Dalarna 1896. Det här är en lättläst bearbetning av del 2.

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

152

Språk

Lisätietoja

Boken är en bearbetad version av Jerusalem II. I det heliga landet utgiven av Albert Bonniers förlag 1902.