Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Stölden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

5-7 år.
Lästräning med Saga Louisa Larsson på Solrosvägen!

I den nya bokserien "Läs tillsammans" hittar du en kombination av det bästa ur två världar. Här turas vuxen och barn om att läsa. Den vuxne läser huvuddelen av texten i gemener och barnet får läsa enstaka och lättlästa meningar i VERSALER. På så sätt blir innehållet spännande och roligt för nybörjarläsaren, men texten att läsa förblir enkel och anpassad till barnets läsförmåga.

Sagasagor är högläsningsböcker som skildrar små och stora ögonblick i Sagas vardag. Emma Göthners härligt generösa illustrationer i färg hjälper till att beskriva, berätta och stödja texten på ett fint och igenkännande sätt.

Den här berättelsen handlar om en dag när Saga vill måla av naturen utanför och råkar hamna mitt i ett mysterium på radhusgården. Det är någon som stökar till det på Solrosvägen, skräp ligger utslängt på marken vid soptunnorna och plötsligt är en av Samirs gymnastikskor borta.

Finns det en tjuv på gården? Och vad är det för en konstig rödbrun svans som Saga ser i buskarna bredvid trappan där hon sitter och målar? Det här besöket hade Saga och Samir inte väntat sig på Solrosvägen!

I boken finns även ett uppslag med alfabetet samt två faktauppslag om räven. Fem-, sex-, sjuåringar som ska börja läsa själva vill också ha roliga och häftiga berättelser med mycket innehåll. Det här är en serie som på ett nytt och spännande sätt fyller ut klyftan mellan högläsningsböcker och läsa-själv-böcker.

Tillsammansläsning = Turas om att läsa versaler och gemener.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

36

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Text: Josefine Sundström ; illustrationer: Emma Göthner.