Bockarna Bruse på solsemester

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

Bockarna Bruse är tillbaka! Bockarna Bruse har charmat och roat hundratusentals barn och nu är det dags för dem att få åka på semester.

De tre bockarna har sparat och snålat hela vintern och skrapat ihop till en semesterresa. Enda kruxet är att hotellet är ospecificerat.

En extra bra sak med att åka på solsemester är att det finns en som inte tål sol överhuvudtaget. En som till och med spricker i solen. Vem då? Jo, TROLLET! Så honom kommer bockarna Bruse i alla fall slippa på sin resa.

Men på plats möter de en märklig hotellman med solglasögon och väldigt stor hatt. Han tar dem till ett sjaskigt hotell med stor trappa upp till andra våningen.

"Måste jag gå först?" frågar den minsta bocken Bruse.
"Äsch, vi går alla tillsammans", svarar den största bocken, "det är inte så noga när vi är på semester." Och så börjar de trippa...

Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund bjuder på ett hejdundrande semesteräventyr och översättningen till svenska är gjord av Pija Lindenbaum.

Personer, aktörer

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

41

Språk

Översättare

Lisätietoja

Text: Bjørn F. Rørvik ; illustrationer: Gry Moursund.

Muu tekijä

Första publikation

ja

Språk