Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lindormars land

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år.

Sem och hans lillebror Immer är fosterpojkar hos tant Tyra som är hempolererska åt nysilververkstaden. Pojkarna tvingas hjälpa till med det hårda arbetet medan andra barn leker på gården, de saknar sina riktiga föräldrar.

Plötsligt en dag dyker råttan Ratatosk upp från ett långväga land med ett erbjudande: den som följer med honom och blir drottning Indras barn ska få allt man kan önska sig i fråga om leksaker och sidenkläder.

Barnlösa drottning Indra är inte alls som de förväntat sig, hon tillhör en av de sista av de uråldriga och magiska varelser som kallas lindormar men lyx råder det ingen brist på i hennes borg.

Tjänarstaben utgörs av en samling djur som hon har förtrollat så att de kan gå på två ben och tala. Sem och Immer och dagarna fylls med lik. Men snart märker Sem att Indra tycker mycket bättre om Immer än om honom.

Dessutom börjar djuren i borgen bete sig märkligt. Och visst är det något mystiskt med Tjodoln, brunbjörnen som är drottningens skogvaktare? Varför tittar han på Sem och Immer som om han hatade dem?

Lindormars land är en berättelse om att längta efter kärlek men även om svårigheten med att göra det rätta istället för det lätta. Hur, som Sem frågar sig, ska man vara för att också kunna älska sig själv?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Illustratör