Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Digerdöd och förgiftad ärtsoppa

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år. Sveriges blodiga historia - Från digerdöd till förgiftad ärtsoppa. Blodigt, fattigt, illaluktande och kallt.

Den första delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1351-1654 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan pestsmittade råttor, blodiga slag och rivaliserande kungabrödrar.

Hur kändes det att stå på kajen och se kungens stolthet regalskeppet Wasa ta in vatten? Fråga skeppsbyggarsonen Herman, han vet. Eller häng med pigan Ingrid in i köket och lyssna på skvallret om varför drottning Kristina var ett så märkligt barn.

Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs. Vår blodiga historia är en fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

133

Språk

Illustratör

Lisätietoja

Tidigare utgiven som e-bok 2018.