Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hamnet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Enastående roman om familj, förlust och historien bakom Hamlet.

I 1580-talets England förälskar sig en fattig latinlärare i den excentriska Agnes. Hon vandrar runt på familjeägorna med en falk på axeln och är lika fruktad som eftertraktad för sina kunskaper om läkeväxter. Mötet leder till äktenskap, de flyttar till Stratford och får tre barn dottern Susanna och tvillingarna Hamnet och Judith. 

Agnes blir en överbeskyddande mor, samtidigt som hennes mans författarkarriär börjar ta fart och pesten härjar runt om i landet. Med båda föräldrarna bortresta ger sig den elvaåriga sonen Hamnet ut för att hitta hjälp åt sin sjuka tvillingsyster, men dör tragiskt nog själv. Fyra år senare skriver hans far tragedin Hamlet.

Hamnet är en hypnotisk blandvändare om de händelser som inspirerade William Shakespeares mästerverk Hamlet. Det är ett rörande porträtt av ett äktenskap och det starka bandet mellan tvillingsyskon, och en förkrossande gestaltning av en familj härjad av sorg och förlust. 
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

387

Förlag

Språk