Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den omöjliga pojken

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Oleg och Emma hittar på en låtsasklasskamrat och blir minst sagt förvånade när han helt plötsligt dyker upp i deras hemliga koja.

Sebastian är inte som deras andra klasskamrater. Han har aldrig ätit pizza, han är inte säker på vad gåshud är och han har en ryggsäck som verkar ha ett outsinligt förråd av varm glass.

Men snart börjar andra, ännu mer omöjliga, saker att hända. Från en bortsprungen get i skolan till snögubbar som syns gående längs med vägen. Det hela tar dock en otäck vändning när det mystiska Institutet för overklighet börjar jaga de tre vännerna.

Institutet vill tillfångata och sudda ut Sebastian och återställa ordningen i världen. Med hjälp av en cowboyträdgårdsmästare, en fängslad forskare och sina klasskamrater försöker Oleg och Emma skydda sin vän och hålla magin levande fram till jul. Kommer de att lyckas?

Ben Brooks är författaren till bästsäljande Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda och Sagor för barn som vågar vara annorlunda. Ben Brooks bor i Bulgarien och Den omöjliga pojken är hans första roman för barn.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

283

Förlag

Språk

Översättare