Vox amoris

Typ

diktsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Vox amoris gestaltar Eva-Stina Byggmästar en möjlig hemkomst. Vad är ett hem? Var är det? Vem är hon? Är hemmet ett språk? Vem bestämmer vem du ska vara? Vem får vara hemma, vem stängs ute, väljs bort, offras?

Dikterna letar efter möjliga svar och delsvar, efter jaget som söker ett eget livsutrymme, söker en existens på egna villkor, letar efter den springande punkten och källflöder.

Hemmet granskas både i inre och yttre bemärkelse. Känslorna letar efter ett språk - det möjligaste språket, urspråket, bilderna för något som varit tvunget att tigas ihjäl, söker efter det som är äkta och ärligt.

Dikterna handlar om att hitta hem, att få vara den man är, få älska den man älskar, hett och ärligt. Dikterna handlar om att hitta fram till sig själv, om och om igen. Dikterna handlar om att växa, mogna, förvandlas - om en kontinuerlig transformation, metamorfos, om att hitta fram till duet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

43

Förlag

Språk