Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kontti

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En lastcontainer spolas upp på stranden i Helsingforsm och i den hittas en död kropp. Fastigheten där containern hittas tillhör en av de mest ökända affärsmännen i Finland.

När poliskommissarie Paula Pihlaja börjar utreda fallet leder spåren tillbaka till affärsmannens familj och avslöjar årtionden av misstänkta affärsprojekt i Afrika.

Samtidigt skakas Paulas eget liv av gamla minnen som nu dyker upp efter de senaste händelserna. När hon var yngre var hon tvungen att adoptera bort ett barn. Hennes son är nu i tjugoårsåldern och åtalad för mord. Paula plågas inte bara av sin egen skuld för adoptionen, hon är också orolig för vad som ska hända med hennes son.

A.M. Ollikainen utgörs av Milla Ollikainen och Aki Ollikainen, båda författare. Paret bor i Lojo med sina två barn.

Aki Ollikainen är en av Finlands främsta skönlitterära författare, vars roman White Hunger nominerades till International Man Booker Prize och vars verk har sålts till 15 länder.

Milla Ollikainen är prisbelönt författare till en framgångsrik kriminaltrilogi.

Lasten är deras första projekt tillsammans, och vann den finska nationella kriminalromantävlingen 2019. Boken är första delen i Paula Pihlaja-serien.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

342

Språk

Översättare

Lisätietoja

A. M. Ollikainen är pseudonym för Aki och Milla Ollikainen.

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

304

Språk