Chatsworth

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Chatsworth är Pravasan Pillays novellsamlingsdebut och består av elva berättelser som utspelas i den tätbefolkade arbetarklasstadsdelen Chatsworth i Durban. Vi möter här karaktärer som alla, på ett eller annat sätt, hamnat i samhällets utkant: bland andra en äldre kvinna och hennes gravt överviktiga och beroende dotter som kämpar för att klara sig på egen hand; en ångestfylld tolvårig flicka som kedjeröker i smyg om kvällarna; en gråtmild man som är oförmögen att klara sin uppkörning; en albinoflicka som uppnår en bräcklig popularitet i skolan.

Chatsworth är en ömsint och gripande bok om att växa upp, att vara annorlunda, men också om att misslyckas som vuxen. Berättelserna tecknar känsliga men samtidigt osentimentala porträtt av dessa karaktärer, på en sparsmakad och outsmyckad prosa.

Pravasan Pillay är en sydafrikansk författare som numera är bosatt i Sverige. Han har publicerat två diktsamlingar, Glumlazi (2009) och 30 Poems (2015), liksom varit medförfattare till Shaggy (2013), en humoristisk novellsamling.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

noveller

Utgivningstid

Sidantal

166

Språk

Översättare