Plats på jorden

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kompisarna Luna, Bianca och Bille har hittat en egen plats. Den ligger bakom ett trasigt stängsel och är ingen annans, utom kanske Armis. Armi älskar att odla och sår frön överallt hon kommer åt. Vännerna hjälper henne gärna. Men vad är det egentligen för ett märkligt ställe de hittat? Och vem är den mystiska gubben med cykeln som dyker upp när man minst anar det? Plats på jorden är en berättelse om några vänner som börjar odla mitt i stan. Men inte bara det – det här är också en faktabok för barn om frön, mikrober, jordmån, kompostering och bokashi, skörd, matlagning och biodling.

Berättelsen om en speciell plats på jorden varieras med faktaspäckade uppslag och tips för en rolig, konstruktiv och miljönära vardag.

Maija Hurme är illustratör och odlar gärna på sin egen kolonilott. Hennes bilderbok Skuggorna (tillsammans med Anssi Hurme) blev nominerad till Finlandia Junior-priset år 2018. År 2015 fick hon Statens pris för informationsspridning för sina illustrationer i en bok om årets högtider och fester.

Lina Laurent är journalist och biodlare. En del av året bor hon i byn Parkkuu i Birkaland. Där finns biodlingen som Lina Laurent sköter tillsammans med sin sambo. Där har familjen också höns, får och ibland även grisar.. Åldersrekommendation 6–9 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

43

Förlag

Språk

Översättare