Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den dansande ryssen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Byn låg alltså på en stor ö. Eller stor och stor: betydligt mindre än Grönland eller Åland, men åtminstone större än grannön Emsalö, vilket räckte bra. Att påstå att det hände mycket i Byn var ren och skär lögn. Att påstå att det hände en del ibland var att tulla på sanningen. Det var som livet i allmänhet på det viset. Fast nu ska vi inte vara ogina! För nog hände det ibland nog, trots allt, för i brist på stora händelser blir små händelser större."

Affärsmannen Henrik Walfhoffer upptäcker av en händelse en outnyttjad sandstrand i den östnyländska skärgården. Där vill han grunda Solvik, ett lyxigt bostadsområde för rika helsingforsare.

Problemet är att byborna själva inte verkar lika tända på förslaget. Det är uååtakten till en klassisk kamp mellan den lilla människan och storkapitalet, där alla medel är tillåtna.

I Den dansande ryssen återvänder Mikael Crawford till den östnyländska skärgården, vars invånare han beskriver med en humor som är lika råbarkad som den är kärleksfull. Persongalleriet är fullt av minnesvärda typer, från den naiva kommmundirektören Buddas till den egensinniga bogserbåtsföraren Styrman. Men vilken roll kan en liten groda spela i det hela?

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

260

Språk