Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rigelstenen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

Simon går i åttan och hans liv är en mardröm. På grund av hans mobbare är Linnea den enda som vågar umgås med honom. Av en slump råkar de två vännerna komma en bortglömd hemlighet på spåren, men det visar sig snart att någon annan söker svaret på samma gåta.

Mäktiga och ondskefulla krafter ur det förflutna börjar röra på sig. Plötsligt är Simon, Linnea och Alma, som blivit en del av gänget, indragna i någonting ohyggligt. Kommer de att lyckas sätta stopp för ondskans makter innan det är för sent?

Sebastian Nyberg har skrivit en fantasyroman som rör sig bortom tid och rum och rycker med sin läsare från första sidan. För att lösa rigelstenens gåta måste Linnea, Simon och Alma göra stora uppoffringar och besegra sina egna rädslor. Rigelstenen är en roman om risken med att vara nyfiken och vikten av att vara modig.

Sebastian Nyberg är en sällsynt hybrid av systematik, humor och kreativitet. Nyberg är diplomingenjör och serietecknare. Han har gett ut fyra seriealbum. Rigelstenen är hans romandebut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

366

Språk