Främlingarna

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

3-6 år.

Vi är i sandlådan då Linnea berättar det. - Vi ska få främlingar, säger hon. - Jaha, säger jag. Vet du vad de heter? Linnea suckar. - Ingen vet vad de heter, säger hon.

Främlingarna luktar konstigt och tuppar av utan förvarning. De är rädda för folk. Men de är ganska gulliga, särskilt när de rapar. Man förstår inte vad de säger, men man ska inte prata med främlingar, så det kanske inte gör så mycket.

Malin Klingenberg är tillbaka med en underfundig bilderbok om ett missförstånd. Hennes senaste bilderbok, Fisens liv, blev en succé och har översatts till flera språk. För boken Den fantastiske Alfredo vann Klingenberg Runeberg Junior-priset år 2017.

Maria Sann är född i Sovjetunionen där hon tillbringade en större del av sin barndom. Mera exakt på en fönsterbräda där hon för det mesta satt och klippte sina egna leksaker av papper. Sann är utbildad konstmagister vid Aaltouniversitetet. Sann debuterar somm bilderboksillustratör.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

33

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

33

Språk

Muu tekijä