Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kattvännen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

6-9 år. Populära Malin Eriksson Sjögärd har skrivit en berättelse om folktro, mystik och avfolkning av glesbygden. När Lo flyttar till Töre mot sin vilja blir hon först lite skadeglad över att hennes mamma och mammans kille Sam får problem. De ska nämligen starta ett pensionat i den gamla skolan vilket inte uppskattas av byborna som är arga över att skolan lagts ner.

Men så händer allt mer konstiga saker, duschvattnet blir smutsigt och geggigt, det dyker upp katter på gästernas bilar och brödet är förgiftat. Med hjälp av den mystiska granngubben Ove, som bor med alldeles för många katter, får Lo reda på att det är arga gårdstomtar som tycker att människorna förstör. Och när Ove får skulden och riskerar bli av med katterna börjar Lo istället fundera över hur hon ska agera. Kan hon rädda både pensionatet och katterna? 

Malin Eriksson Sjögärd är en uppskattad författare som i botten är en hästtjej men som på senare tid har breddat sina böcker till att skriva om andra djur också.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

156

Förlag

Språk

Illustratör