Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sköna Maj

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst för vuxna.

Maj missar bussen efter sitt frisörbesök och bestämmer sig för att istället promenera hem med sin rullator. Det ska hon väl klara!

När hon går förbi konditoriet blir hon så väldigt sugen på en bakelse. Ska hon unna sig det? Jo, det ska hon. Och tur är väl det, för inne på konditoriet sitter någon som Maj inte träffat på 70 år. Hennes ungdomskärlek, Lennart.

Dagen blir ett pärlband av överraskningar, förvecklingar och minnen och det ska bli sen kväll innan Maj till slut kommer hem. Mätt på äventyr, god mat och fylld av ett pirr hon inte känt på länge. Sköna Maj är en riktig feelgood proppfull med nostalgi.

Eli Åhman Owetz är nominerad till Årets bok 2020 och har vunnit tidningen Seniorens novelltävling om kärlek på äldre dar. När Eli skrev Sköna Maj tänkte hon mycket på sin egen mamma, som var drabbad av demenssjukdom. Vad hade hon kunnat identifiera sig med och vad skulle hon tycka var roligt?

För att underlätta vid högläsning upprepas handlingen kort och naturligt i början av varje kapitel och i slutet påminns vi om att nu måste Maj verkligen bege sig hemåt.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

118

Språk