Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bägaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst. 12-15 år.

Den försiktiga Molly orkar inte med elakheterna och mobbningen på skolan och vill inget hellre än att bli av med sin starka blygsel.

När hon hittar en gammal bok om mörk magi som en gång tillhörde hennes anmoder, den mystiska Alice, bestämmer hon sig för att utföra en magisk rit. Den ska ändra hennes personlighet och göra henne modig och populär. Trots att bästa vännen Kira är skeptisk går hon med på att hjälpa Molly.

Men den som rotar i mörk magi ställer mycket på spel, och snart börjar Molly förändras. Priset som måste betalas vill hon inte alls se eller ens tänka närmare på...

En skräckberättelse om beroende och svart magi, och det starka bandet mellan vänner, sedd genom den femtonåriga Mollys ögon.

Ida Engerman började skriva berättelser redan som tonåring och har aldrig slutat. Hennes fokus är alltifrån skräck och magi till vardagsnära tonårsskildringar, ofta ur flickors perspektiv.

Hon har tidigare skrivit ungdomsromanen Fånga en fjäril, om lesbisk tonårskärlek, och De dödas mur, en samling skräcknoveller.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

113

Språk