Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Resebyrån Främmande världar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

När tolvåriga Flick Hudson av misstag hamnar på Resebyrån Främmande Världar upptäcker hon en fantastisk hemlighet: Det finns hundratals andra världar bara några steg från vår egen.

Allt man behöver göra för att besöka dem är att hoppa in i rätt resväska. Och inte nog med det. Flick blir erbjuden att gå med i Främmande Världars Magiska Resesällskap så att hon själv kan följa med och utforska dem!

Men det Flick inte känner till är att alltings mittpunkt, en stad vid namn Five Lights, är i stor fara. Byggnader och hela gator försvinner spårlöst. När Flick förstår vad som håller på att hända måste hon ge sig ut på en kapplöpning med tiden och resa genom outforskade verkligheter. Allt för att hitta ett sätt att rädda Five Lights innan staden kollapsar - och tar hela vår värld med sig...

L. D. Lapinski är en engelsk författare. Hon bor utanför Sherwoodskogen tillsammans med sin familj, massor av böcker och katten Hector. Lapinski debuterade 2020 med barnboken Resebyrån Främmande Världar (The Strangeworlds Travel Agency) som blivit en stor internationell succé.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

346

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk