Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En sons historia

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Prix Renaudot, 2020


Sonen, det är André. Modern, det är Gabrielle. Fadern är okänd. När André är tre veckor gammal tas han om hand av Hélène, Gabrielles syster, och hennes man, som André för alltid räknar som sina rikta föräldrar.

Varenda sommar träffar han Gabrielle, som under några semesterveckor lämnar sin lilla Parisvåning för att umgås med familjen på landet. Vem fadern är förblir dock en mörk hemlighet fram till den dag han får veta sanningen och äntligen kan hoppas få svar på den fråga han burit med sig under hela sitt liv.

Marie-Hélène Lafons nyligen utkomna roman, redan nominerad till flera litterära priser, är en storslagen och oavbrutet fängslande familjesaga som vindlar sig fram genom tid och rum och som spänner över närmare ett sekel. Med sitt starkt personliga, känsligt utmejslade och poetiska språk befäster Lafon den så speciella plats hon idag intar i det litterära franska landskapet.

Den franska författaren Marie-Hélène Lafon, född 1962, växte upp på föräldrarnas bondgård i Cantal, ett landskap som intar en central plats i hennes verk. Hon är sedan 1980 bosatt i Paris, där hon undervisar i klassiska språk. Lafon har tilldelats en rad priser, bland andra Prix du Style 2012 och Prix Goncourt de la nouvelle 2016.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk

Första publikation

ja

Språk