Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det får duga med en katt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Lättläst för vuxna.

Sonja är änka sedan ett par år tillbaka och känner sig ensam. Av sin dotter har hon fått en katt som sällskap. En katt? Sonja hade mycket hellre sett att dottern hälsade på lite oftare, men hon har ju så mycket med jobbet.

Till sin förvåning upptäcker Sonja att det är riktigt trivsamt att småprata med katten Nisse, så när han en dag inte kommer hem som vanligt inser hon hur mycket han har kommit att betyda för henne. När han är ute och letar råkar hon stöta ihop med en man som mer än gärna vill hjälpa henne att hitta katten.

Sonja blir på sin vakt. Varför är han så angelägen? Är det inte lite konstigt? Och kan hon verkligen ta hjälp av en främling?

Det får duga med en katt är en underfundig berättelse om ensamhet och sorg och om glädjen i en spirande vänskap. Johan Werkmäster skriver med värme och humor om en kärv kvinnas och en utåtriktad mans längtan efter sällskap. Johan Wekmäster är en mycket uppskattad LL-författare som bland annat har skrivit böckerna om en naken karl.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

69

Språk