Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Galleriet vid vattnet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Galleriet vid vattnet är den andra delen i Leksandssviten och den fristående uppföljaren till succén Glasveranda med sjöutsikt.

Det är en varm, romantisk och gripande berättelse om Nora och Viktor som har bestämt sig för att starta ett galleri med återvunna saker i vackra Tällberg i Dalarna. Målet att öppna verksamheten till midsommar visar sig dock inte vara helt lätt.

När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Är det henne brevet är avsett för? Och vem är avsändaren?

Vi får samtidigt följa Nils på sextiotalet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir omedelbart förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med.

Boken handlar om försoning, kärlek och vänskap över generationsgränser. Om att livet inte alltid är lätt, men att man aldrig ska ge upp. Handlingen är förlagd till Tällberg och Leksand, en miljö med mysiga röda timmerstugor, gröna blomsterfyllda ängar och med glittrande solblänk från Siljan.

Det här är given läsning för alla som gillar Lucinda Rileys De sju systrarna eller Jenny Colgans Lilla bageriet på strandpromenaden.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

303

Språk