Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Himlakroppar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I en liten by i Oman lever tre systrar. Mayya, som gift in sig i en rik familj efter att ha fått sitt hjärta krossat. Asma, som gift sig av plikt. Och så Khawla, som trotsar sin familj och insisterar på att vänta på mannen hon älskar, som utvandrat till Kanada.

De här tre kvinnornas historier, som utspelas i ett Oman som snabbt har förändrats från ett traditionellt slavägande samhälle till ett komplext, rikt oljeland med guldglimrande lyxgallerior, utgör navet i den här annorlunda, originellt berättade familjesagan. Genom två familjer och tre generationer -- från början av nittonhundratalet fram till nutid -- ges olika perspektiv på det omanska samhället, från de allra fattigaste till de välbärgade släkterna som byggt en förmögenhet på andras bekostnad.

Jokha Alharthis roman är en skickligt berättad roman som tar avstamp i en arabisk berättartradition, men som också hyllats för att ha förnyat densamma.

Jokha Alharthi är född 1978 i Oman och har en doktorsexamen i klassisk arabisk litteratur. Hon är docent vid Sultan Qaboos-universitetet i Musqat och den första arabiskspråkiga författaren som tilldelats litteraturpriset Booker International Prize (2019).

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

243

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk