Den skarpa eggen 3

Typ

tecknade serier, album
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tredje delen av serieversionen av Den skarpa eggen. Sjätte delen av serieversionen av Den mörka materian (efter Guldkompassen 1-3 och Den skarpa eggen 1-2). Efter Philip Pullmans roman.
Universums portar har öppnats och Lyra och Will rör sig mellan Cittàgazze och vår egen värld på jakt efter ett mäktigt föremål som många skulle döda för att få äga. Till slut finner de vad de söker i Änglarnas torn: kniven med den skarpa eggen med vars hjälp man kan öppna och stänga fönster mellan världarna.

Efter en blodig strid står Will som knivens nye bärare. Det första han måste göra är att med knivens och Lyras hjälp försöka hämta tillbaka alethiometern guldkompassen som stulits av deras fiender i Oxford.

Detta seriealbum är det sista av tre baserade på Philip Pullmans bok, som utgör den andra delen av trilogin Den mörka materian, också känd som His Dark Materials. Det är den franske manusförfattaren Stéphane Melchior som har bearbetat Philip Pullmans världsberömda romantrilogi till tecknad serie.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

91

Förlag

Språk