Fotnoter till en vandring

Typ

diktsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag var mångfald och enfald i samma person. Det tar ett helt liv att lära sig andas. bäst mår man tidigt om morgonen innan verkligheten slagit klorna i ens själ vid rusningstid är rulltrappan trasig och man börjar kliva uppåt mot krönet stannar till mitt i allt står kvar en stund medan världen passerar

I Mårten Westös nya diktsamling möter vi vinddrivna gestalter, udda existenser som sällan förekommit i finlandssvensk lyrik sedan 1960-talet. Den utsatta människan får här en röst som är lika levande och värdig som kärlekens och de älskandes i Rom.

Dikter om livets absurditet, som samtalen inne i en i havet tappad mobiltelefon eller rapporten om landet där människorna inte ser varandra i ögonen, visar att Mårten Westö kan skriva avväpnade humoristiskt och snabbt växla mellan olika tonlägen även om ämnet är allvarligt, som förgänglighet och sorg. Hans poesi är lätt att ta till sig samtidigt som den inte förenklar livets komplexitet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

dikter

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

71

Språk