Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Till stoft för vinden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Kanske jag ska söka mig till Irland och strida för deras sak i stället", svarade Arvid surt. "Det du behöver lära dig är diplomati!" "Så lät det inte när de röda ville ta över Finland. Då var Pappa nog så nöjd över att jag ville slåss."

Sverige eller Finland? På Åland klyver åsikterna familjer itu. På Irland rasar en annan frigörelseprocess där gevären får tala.

Till stoft för vinden är en hisnande berättelse om människors och samhällens öde. Här återförenas läsaren med flera av de starka gestalterna ur Sonja Nordenswans kritikerrosade En sång ur kylan och Frihetens pris.

Emma Mossberg, som fått bruk för sitt intellekt, sin vassa tunga och sitt spritbränneri på den gudsförgätna ön Inishmurphy. Molly Scanlan, vars öde i en skum gränd styr livsfåran i oväntade banor för dem som ska komma efter henne. Och unga Mary Mossberg som erövrar sitt nya jag, medan släktkrönikan denna gång gungar över haven till Ålands kust.

Samtidigt skoningslöst och ömt frilägger författaren den stora och eviga berättelsen om hur människoöden splittras och förenas. De brinner, flyger, slocknar och singlar ner under samma himmel - för att landa i våra händer och i de liv som till slut blev våra.

Sonja Nordenswan är uppvuxen i Sjundeå men numera bosatt i Mariehamn. Hon har skrivit sex böcker och nominerades 2011 till Nordiska rådets litteraturpris. Till stoft för vinden kan läsas som en fristående bok i en trilogi som spänner över ett sekel och två kontinenter.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

218

Förlag

Språk

Lisätietoja

Fristående fortsättning på verket: En sång ur kylan och Frihetens pris.