Min lilla häxa

Typ

bilderböcker

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Harry är åtta år och snäll för det mesta. Men då och då blir livet krångligt på grund av hans lilla häxa. Häxan har nämligen en tändstickstrollstav och när hon svingar den kan Harrys byxor plötsligt börja klia, linssoppan smaka russinvälling och pappas nya flickvän visa sig vara en utomjording.

När häxan får tråkigt vill hon gärna att Harry ska vara med på något bus. Hon är envis och får med Harry på nästan vad som helst. Ibland ställer hon till det riktigt ordentligt, och då råkar Harry i knipa.

Sanna Mander skriver och illustrerar med fart och fläng och glimten i ögat. En bilderbok med attityd för skolbarn och yngre.

Sanna Mander är uppvuxen i Stockholm och bosatt i Helsingfors. Hon är illustratör och författare. Nyckelknipan (2017) vann Finlandiapriset för barn- och ungdomslitteratur 2017. Fisens liv (2019), skriven av Malin Klingenberg och illustrerad av Sanna Mander, har sålts till bland annat Sydkorea, Kina och den engelsktalande världen. Min lilla häxa är Manders sjätte bok. Åldersrekommendation 3–7 år.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

36

Språk