Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bortom framtiden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På sin skärgårdsö har journalisten Aurora besök av två vänner. Plötsligt ser de Östersjön stiga flera meter. Det är det här vetenskapen länge varnat för. Stockholms vattenlinje är numera densamma som på Birger Jarls tid. Regeringen är lamslagen och den sviktande elektriciteten är det enda som återstår av det forna överflödssamhället.

Kretsen kring Aurora får en viktig roll i den kamp som överlevnaden kräver. I centrum av denna episka framtidsskildring - en framtid som kan vara vår i morgon - står en kvinna, hennes kärlek och hennes prövning under katastrofen. Romanen riktar sin sökare mot människans inneboende storhet men också hennes mörka inre landskap av svek och svaghet.

Bortom framtiden är bokstavligen berättelsen om det som är bortom vår erfarenhet, men också en projektion av våra värsta farhågor och samtidigt en tidlös fresk över människans villkor.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

540

Språk