Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jefferson

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

När igelkotten Jefferson går för att klippa sig, upptäcker han till sin fasa frisören död på golvet -- mördad! Jefferson blir felaktigt misstänkt för brottet och måste fly. Som tur är får han hjälp av sin bästa vän, grisen Gilbert. För att inte tala om all kunskap han kan hämta frän alla äventyrsböcker han har löst! Det enda sättet att rentvå. Jefferson är att de med mod och list lyckas hitta den riktiga mördaren. Med polishundar hack i häl leder spåren till människornas land.

Äventyr, hemligheter och nervkittlande spänning blandas med samhällskritik och humor i den här unika barnromanen av årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2021 (ALMA), den franske författaren Jean-Claude Mourlevat. Juryn kallar honom en lysande förnyare av sagans traditioner och det är en träffsäker beskrivning av ett mångfacetterat författarskap som ständigt återkommer till stora berättelser, det vill säga berättelser som -- precis som sagan -- säger något om vad det innebär att vara människa.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

260

Språk

Illustratör

Lisätietoja

På omslaget även: Astrid Lindgren Memorial Award 2021.