Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Säkerhetsklass tre

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna.

Jag hör drönaren, det är som om ljudet skriker i mina öron. Det som var alldeles självklart till för några sekunder sedan, ett stort no way... utplånas av drönarens motorljud. Jag tar de få trappstegen i ett språng och in genom dörren.

Alla måste ha ett chip under huden. Utan chip, ingenting. Allt registreras. Vad man är, vad man köper, vad man gör. Arbetslöshete finns inte, medborgare har en jobbpeng och vuxna ska arbeta minst 40 timmar i veckan.

Men det finns de som vägrar. Artonåriga Linn är en av dem. Hon lever tillsammans med sina bröder och vänner i några övergivna bostäder i stadens utkant. Där försöker de skapa sig ett liv bortom samhällets kontroll. När Myndigheten för rikets säkerhet en dag gör en stor razzia tvingas Linn fatta ett hastigt beslut, som vänder upp och ner på tillvaron och går emot allt hon tror på.

Säkerhetsklass 3 är en dystopisk spänningsroman om en värld skrämmande nära vår egen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

447

Språk