Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I samma båt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ingenstans blir de stora livsfrågorna så levande som just på havet. Under ytan öppnar sig inte bara havsdjupen, utan också våra egna tankar. Livets mening och döden, jordens framtid, andlighet och frågor om en eventuell Gud, tvivel, nyfikenhet och nya insikter.

Tre gamla klasskamrater som alla har mist sin livspartner i covid 19 förs samman under en dramatisk segling till Island. Samtalen, vänskapen och de gemensamma upplevelserna hjälper dem att gradvis bearbeta sin sorg. Ateisten, prästen och psykiatern sitter bokstavligen i samma båt. De är oense om mycket, men deras samtal inspirerar läsaren att tänka själv om frågor som ofta inte har några färdiga svar, men som kanske ändå behöver ställas av oss alla.

Författaren, etikforskaren och seniorbiskopen Lennart Koskinen är välkänd radiopratare och samhällsdebattör, men har också seglat på alla större hav, både ensam och med olika besättningar. Samtalen ombord, liksom vad som kan hända på havet, utgör stommen till denna tankeväckande och stundom dramatiska berättelse.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

175

Förlag

Språk