Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det värsta har redan hänt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Unga vuxna.

"Du pratar väldigt bra svenska, säger kvinnan som håller i intervjun. Jag rätar lite på mig i stolen och säger: Du pratar också bra svenska. Kvinnan ger mig en blick. Mitt svar var tydligen inte det hon sökte. Jag är adopterad, säger jag till slut. Jaså, på det viset. Kvinnan ler mot mig, nästan lättat. Men då är du ju svensk."

Biance har just slutat nian och får sommarjobb på en städfirma, trots att hennes föräldrar inte tycker att det är något passande jobb för deras dotter. Men Bianca har inget emot det, tvärtom. Sedan det värsta hände spelar ändå ingenting någon roll, hon plockar gärna fimpar.

En dag får hon och en kollega i uppdrag att städa ur en lägenhet - en lägenhet vars hyresgäst har blivit mördad. Bianca gräver sig djupt ner i triangeldramat som föranledde mordet, men det enda hon finner är sin egen sorg.

Det värsta har redan hänt är Marta Söderbergs femte roman för unga. I en kortprosa där varje sida landar som en sten i läsaren, utforskar hon obarmärtigt skuld, förlust och mellanförskap.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

101

Språk