När jag var stor och du var liten

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bilderbok. 3-6 år.

-Varför är jag inte med på det där fotot?
-Du fanns inte då.
-Vadå inte fanns?
-Du var inte född då?
-Jamen, nånstans var jag väl?
-Inte vet jag. Du var väl nån annanstans.

Det är bra att vara minst i familjen. Det finns något att se upp till, någon som kan hjälpa och någon som kan förklara när man inte förstår. Men ibland är det orättvist! Hur roligt är en trehjuling jämfört med en stor, blank cykel? Och varför måste man vänta så länge på att få börja skolan?

Jujja Wieslander, mest känd för sina böcker om Mamma Mu och Krålan och Emma Adbåge, Augustprisvinnare för sin hyllade Gropen, har tillsammans skapat en bilderbok om två systrar. Om hur det är att alltid vara minst eller störst och hur det skulle vara om man bytte roller. Om storasyster fick gå och lägga sig först och lillasyster vara uppe sent.

När jag var stor och du var liten är en rolig skildring av syskonskapets fördelar och nackdelar, om att känna sig orättvist behandlad, men också om hur underbart det är att få dela vardagen med någon som man älskar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

25

Språk

Lisätietoja

Text: Jujja Wieslander, bild: Emma Adbåge.

Muu tekijä